Picioare grele: cauze frecvente și remedii eficiente

Ați experimentat vreodată senzația de „picioare grele”? Este extrem de frecventă și, cu toate că ați putea avea tendința să credeți că este vorba doar de oboseală, există diverși factori, printre care problemele vasculare, care contribuie la apariția senzației de „picioare grele”.

Determinarea cauzei „picioarelor grele”, rigide sau obosite este esențială pentru alegerea tratamentului adecvat. Pot exista, de asemenea, câteva remedii utile care pot ameliora simptomele de „picioare grele”. Un astfel de remediu este Naturalis Diolex Gel, un produs care oferă o senzație plăcută de răcorire a „picioarelor grele” și care îmbunătățește tonicitatea vasculară.

Cauzele pot varia ca severitate, medicii stabilind diagnosticul pentru a se asigura că tratează corect simptomele.

Oboseală musculară

Mușchii depun un efort considerabil atunci când mergeți sau faceți activități sportive. Ba mai mult, dacă faceți efort fizic peste limitele obișnuite sau vă angajați într-un antrenament intens, mușchii se pot confrunta cu oboseală extremă.

Suprasolicitarea fizică poate provoca încordare musculară, oboseală și picioare grele.

De aceea, pentru a evita astfel de probleme este recomandat să încercați să faceți 150 de minute de exerciții fizice în fiecare săptămână și să vă opriți atunci când simțiți că trebuie să faceți acest lucru. Ascultați-vă organismul! Puteți împărți antrenamentul în mai multe segmente de câte 10 minute.

Deshidratare și dezechilibru electrolitic

Aportul inadecvat de lichide poate duce la deshidratare și poate afecta circulația sângelui și transportul nutrienților către mușchi, provocând disconfort și senzație de „picioare grele” după mers.

Pe lângă disconfortul muscular, deshidratarea poate cauza dezechilibru electrolitic, care poate duce la crampe musculare, spasme și disconfort. Bolile cardiovasculare, insuficiența cardiacă și hipertensiunea arterială pot crește, de asemenea, riscul de apariție a dezechilibrului electrolitic.

Circulație sangvină deficitară

Circulația sangvină deficitară intră în topul cauzelor „picioarelor grele”. Statul pe termen lung pe scaun sau în picioare poate afecta circulația sangvină și poate provoca acumularea de sânge în extremitățile inferioare. Atunci când începeți să mergeți, mușchii au nevoie de mai mult oxigen și substanțe nutritive, intensificând senzația de „picioare grele”.

Probleme vasculare

Insuficiența venoasă, boala arterială periferică și compresia nervoasă pot contribui, de asemenea, la senzația de „picioare grele” după mers. Pe lângă faptul că sunt inestetice, varicele pot provoca, de asemenea, simptome fizice, cum ar fi crampe și senzație de „picioare grele”.

Fiecare dintre aceste afecțiuni vasculare necesită tratamente diferite și singura modalitate de a ști cu siguranță cu ce afecțiune aveți de-a face presupune efectuarea unei examinări medicale cuprinzătoare.

În timpul programării, medicul vă poate examina picioarele, poate efectua o ecografie și poate determina sursa senzației de „picioare grele” înainte de a stabili un plan de tratament.

De exemplu, dacă disconfortul este provocat de varice, specialiștii pot recomanda modificarea stilului de viață, purtarea ciorapilor compresivi, scleroterapia sau ablația endovenoasă.

Simptome asociate

Multe persoane se confruntă și cu alte simptome la nivelul picioarelor în afară de senzația de „picioare grele”. Este important ca aceste persoane să raporteze aceste simptome unui medic, deoarece ele pot ajuta la diagnostic și tratament.

Simptomele pe care o persoană le poate experimenta, pe lângă senzația de „picioare grele” depind de cauza de bază. Printre manifestările care pot apărea se numără:

  • amorțeală la nivelul piciorului
  • durere pulsantă la unul sau ambele picioare
  • senzație de răceală sau furnicături în picioare
  • probleme în timpul mersului sau al statului în picioare pe măsură ce ziua trece
  • umflături la nivelul picioarelor
  • învinețirea piciorului

Remedii pentru senzația de „picioare grele”

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ameliora durerea și senzația de „picioare grele”:

  • Scăpaţi de kilogramele în plus, în cazul în care este nevoie. Obezitatea este una dintre cauzele principale ale varicelor, la fel ca diabetul și acumularea de grăsime în artere, toate acestea contribuind la blocarea fluxului sangvin.
  • Renunțați la fumat! Fumatul este un factor de risc pentru mai multe afecțiuni care provoacă „picioare grele”.
  • Evitați pentru o perioadă exercițiile fizice intense!
  • Țineți-vă picioarele ridicate cu câțiva centimetri deasupra nivelului inimii! Acest lucru facilitează curgerea sângelui stagnat la nivelul picioarelor către restul corpului. De asemenea, vă puteți masa picioarele pentru a pune sângele în mișcare.
  • Purtați ciorapi compresivi pentru a ajuta la restabilirea fluxului sangvin!
  • Faceți mișcare! O modalitate eficientă de a vă ține greutatea sub control, de a reduce nivelul colesterolului și de a îmbunătăți circulația este să faceți mișcare într-un ritm susţinut și adecvat capacităților fizice.

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *